LOGIN

Goele De Raedt

Goele De Raedt Goele De Raedt

VAN TIENER TOT NIMF

Goele De Raedt werd op 02 september 1978 geboren in Wilrijk. Ze deed als tiener aan amateurtheater. Zo speelde ze bij "De Bloeiende Wijngaard" te Berchem stukken als 'Dansen op Lugnasa', 'Lilly & Marleen' en 'Op leven & dood'.

Op school volgde ze de richting Latijn - Moderne talen. Daarna studeerde ze aan het conservatorium van Brussel, waar ze in 2002 afstudeerde (afdeling musical). Ze speelde daar onder andere Maria Magdalena in 'Jesus Christ Superstar' en 'De Spooktrein' was haar eindexamenproject.

Pas afgestudeerd speelde ze Satine in de Nieuwjaarsproductie van de 'De Nieuwe Horizon'. Ook deed ze een zangopleiding aan het conservatorium van Gent.

Goele werkte ook nog mee aan de CD-opnames van Toy Story II, Alladin de musical en de nieuwe release van de Lion King. In 'Wittekerke', 'Spoed', 'Verschoten en Zoon' en 'Zone Stad' speelde ze een gastrol. Ze speelde in 'Othello', 'Begeren onder de Olmen', 'From Paris to Vegas' en de musicals 'Fiddler on the Roof', 'Romeo & Julia' en 'Sneeuwwitje'. In 2004 won Goele de Vlaamse Musical Prijs voor Aanstormend Talent.

Later speelde Goele de rol van nimf in de musical 'Dracula'. Ze was te bewonderen in de Zomershow van Dirk Van Vooren, met Breezzz op het podium tijdens de Gentse Feesten en in het Antwerpse Sportpaleis met Supersized 2 met Milc Inc. In 2007 mocht ze de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in Beuaty and the Beast in ontvangst nemen op de Vlaamse Musicalprijzen.

isabelle muhring - 2010 VDAB CC Webdesign