Ons volledige assortiment bloemen, planten, accessoires wordt ieder seizoen aangepast. Eénmaal per maand stellen we nieuwe bloemstukken en boeketten voor. Uiteraard kan je op ieder moment je eigen bloem-arrangement samenstellen.

Gewone Margriet

De gewone margriet (Leucanthemum vulgare) is een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De hoofdbloei valt rond juni. De gewone margriet (Leucanthemum vulgare) is een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De hoofdbloei valt rond juni. Maar ze zijn het hele jaar door te krijgen aan 0.70 €/stuk.

Margriet

Roos

Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid, en in de oudheid gebeurde dat in China en Afrika, door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Vandaag hebben ze nog steeds niet aan hun populariteit moeten inboeten. Wij stellen u voor: Rosa gallica, 40cm aan 1eur/stuk. Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid, en in de oudheid gebeurde dat in China en Afrika, door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Vandaag hebben ze nog steeds niet aan hun populariteit moeten inboeten. Wij stellen u voor: Rosa gallica, 40cm aan 1.00 €/stuk.

Roos

Tulp

Tulpen houden van koude nachten en winters. Daarom kan je ze bijna het hele jaar door vinden in ons gamma. De tulpsoort van dit seizoen is de Tulipa florenskyi en meet plus minus 33cm. Prijs: 1.00 €/stuk.

Tulp

Lelie

Lilium longiflorum ‘Prince Promise’ Uit een kruising van een longiflorum en een oriental kunnen bijzonder mooie lelies ontstaan, bewijst ‘Prince Promise’. Zelfs de geur is aangenaam. Lilium longiflorum ‘Prince Promise’ is een kelklelie met een kleurtje. De lelie heeft een romantische uitstraling, dankzij de golvende lichtroze bloemblaadjes en de – bijzonder fraaie – paarsroze keel. Ook de geur is aangenaam, minder sterk dan bij een oriental. De houdbaarheid van Lilium longiflorum ‘Prince Promise’ is vergelijkbaar met andere longiflorums: prima dus. Aan de stevige stelen groeien gemiddeld twee tot vier kelken. De taklengte bedraagt 80 tot 100 centimeter.

Lelie

Anjer

Jonge bloemisten hebben ‘m ontdekt als hip en passend bij deze tijd. Anderen hebben ‘m herontdekt. Eigenlijk heel logisch, want de anjer (dianthus )heeft alles wat een bloem aantrekkelijk maakt! Verrassend, fris, romantisch of klassiek? De anjer heeft het allemaal in zich. Het draait natuurlijk om de presentatie. Anjers zijn jaarrond verkrijgbaar. Import en teelt onder kunstlicht zorgen voor aanvoer in de winter als in ons land de zon zich maar mondjesmaat vertoont. Het seizoen van Nederlandse anjers loopt vanaf april tot november. Standaardanjers zijn ongeveer 10 dagen houdbaar. Trosanjers zijn twee tot drie weken houdbaar. Prijs: 1.20 €/stuk.

Anjer

Freesia

Tulpen houden van koude nachten en winters. Daarom kan je ze bijna het hele jaar door vinden in ons gamma. De tulpsoort van dit seizoen is de Tulipa florenskyi en meet plus minus 33cm. Prijs: 1.20 €/stuk.

Freesia
isabelle muhring - 2010 - VDAB CC